De Maartenskerk, oudste kerk in de provincie Utrecht, profileert zich ook deze zomer als een van de mooiste, leukste en zonnigste klassieke muziekpodia in Doorn en omgeving.

Elke week van 16 juli t/m 21 augustus, wordt er op de zaterdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur een klinkend concert gegeven door getalenteerde en gerenommeerde musici. Deze concerten zijn gratis te bezoeken. Wel is er een uitgangscollecte ter dekking van de kosten. Reserveren vooraf is niet nodig.

Namen als Heiko ter Schegget, Bas Verheijden, Fama Koning, Joshua Tavenier en Jeroen Spitteler hebben zich verbonden aan deze zomerse zaterdagmiddagconcerten, waarbij altijd orgel en/of vleugel betrokken zijn. Van harte welkom om de zomer muzikaal te beleven in de Maartenskerk!

De zomerconcerten zijn een initiatief van de Stichting Vrienden van de Maartenskerk in samenwerking met Arjan Veen, organist van de Maartenskerkgemeente.

De aftrap op 16 juli wordt gegeven door Bas Verheijden op vleugel en Fama Koning op cello. Twee inmiddels zeer bekende musici uit Driebergen.