Op woensdag 21 november is op feestelijke wijze de oprichting van de nieuwe stichting gevierd! Het werd een groot succes met zo’n 200 aanwezigen en 33 nieuwe vrienden!

Muziek van formaat

Naast het geven van informatie over de nieuwe stichting, stond de feestelijke avond vooral in het teken van muziek en historie. Pianist Bas Verheijden, celliste Fama Koning en organist Maurits Bunt brachten hun muzikale kunsten ten gehore. Zo is Fama met haar 13 jaar een echt talent en won ze op haar tiende jaar al het Heuvelrug Muziekconcours. Herman Postema, Doornaar en historicus nam de aanwezigen mee in het historisch verleden van de Maartenskerk, wat immer een beeldbepalend Rijksmonument is sinds 1180 in het hart van de Provincie Utrecht.

Torenkaars

Onder de aanwezigen was ook Burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Frits Naafs en enkele leden van het Comité van Aanbeveling van de stichting. Niet alleen zij, maar vele anderen hebben op deze avond de mooie Torenkaars gekocht. Deze kaars is speciaal ontworpen voor de stichting in samenwerking met cliënten van Bartimeus. De opbrengst van de kaars komt zowel de stichting als Bartimeus ten goede.

Fondsenwerving hand in hand met cultuur

Op de avond deed de burgemeester een mooie oproep: ‘Niemand verlaat deze kerk zonder dat hij vriend is geworden of een Torenkaars heeft gekocht!’. Hoewel dit tot enige hilariteit leidde uiteraard onder de aanwezigen, werd er goed gehoor gegeven aan zijn oproep: 33 nieuwe vrienden en 100 kaarsen werden er verkocht! Samen met de positieve reacties van de gasten, kijkt het stichtingsbestuur terug op een zeer succesvolle startavond waarin fondsenwerving hand in hand gaat met cultuur!