Nieuwsblad de Kaap interviewde Peter Beets en Kees Jansma over Jazz around the corner op 8 november a.s.

Een musicus met wereldfaam uit de jazzwereld speelt in de Maartenskerk in Doorn. Op vrijdag 8 november brengt jazzpianist Peter Beets, samen met Marius Beets en Tim Hennekes, een Gershwin-repertoire ten gehore. Peter Beets: ,,Met deze muziek wil ik contact leggen met de ziel van de luisteraar.” Gershwin heeft tijdloze kunst naar de straat gebracht en toegankelijk gemaakt tot in de huiskamer. Iedereen kent zijn muziek en voelt die verbondenheid.

Kees Jansma, voormalig sportjournalist en perschef van Oranje, is lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting. ,,Door mijn moeders fascinatie bezocht ik vroeger, en nog steeds, veel kerken”. Sinds een jaar of 12 woont hij in Doorn en is hij betrokken geraakt bij de Maartenskerk. ,,Een markant punt in de gemeente wat beslist behouden moet blijven”, vindt Jansma.

Lees het gehele artikel op de website van Nieuwsblad de Kaap, met dank aan Babs Bouwman.

Bestel kaarten voor dit concert op wereldniveau via onze website!