Met trots presenteert Stichting Vrienden van de Maartenskerk de eerste editie van het Heuvelrug Muziekfestival. In het pinksterweekend van 4 en 5 juni 2022 geven de internationaal bekende celliste Harriet Krijgh (cello) en de Britse violiste/concertmeester Candida Thompson (viool) samen met hun muzikale vrienden een concertweekend om geld in te zamelen voor het onderhoud van ‘onze’ Maartenskerk. De vrienden met wie zij spelen, zijn o.a.: Magda Amara (piano), Gerard Spronk (viool), Lilli Maijala (altviool) en Gregor Sigl (altviool).

Het voorlopige programma

Uitverkocht 4 juni – 15.00 uur Opening met een High Tea afternoon concert in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Brahms Op 99, op100, op101 en Magda, Harriet & Candida 67’ program

4 juni – 20.15 uur Concert in de Maartenskerk in Doorn

Brahms op 111 String quintet 30’ en Schoenberg Verklerte Nacht 29’

5 juni – 20.15 uur Concert in de Maartenskerk in Doorn

Brahms op 8 pro trio 37’ en Franck quintet 35’

Er zijn ook repetities bij te wonen in Doorn en omgeving. Meer informatie daarover volgt nog.

Het bijwonen van een concert kost € 45,00 (Vrienden Maartenskerk € 40,00). Een Passe Partout (3 concerten) kost € 90,00 (Vrienden Maartenskerk € 80,00).

Wilt u één of meerdere concerten bijwonen, vult u dan het bestelformulier in. Op een later tijdstip volgt dan de officiële uitnodiging met nadere details van het concertweekend.

Harriet Krijgh is geboren en getogen in Doorn en draagt de Maartenskerk een warm hart toe. Candida is een muziekvriendin van Harriet en ze musiceren al heel lang samen. Ook treedt Harriet regelmatig op met het orkest Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida.