Drie prachtige concerten in het pinksterweekeinde van 4 en 5 juni. Ruim 400 bezoekers hebben er voluit van genoten.

Openingsconcert in het Nationaal Bomenmuseum

Op zaterdagmiddag was het openingsconcert in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn met Candida Thompson (viool), Harriët Krijgh (cello) en Magda Amara (vleugel). De musici speelden werken van Brahms, en dat in een geweldige ambiance. In de open lucht, een strakblauwe hemel, en een lekker zonnetje. Al met al een feest, in muzikaal opzicht, maar ook vanwege het natuurschoon. Het was genieten geblazen.

Aansluitend aan het concert was er een high tea, op voortreffelijke wijze verzorgd door de vrijwilligsters van het Bomenmuseum.

Concerten in de Maartenskerk

’s Avonds volgde het tweede concert in de Maartenskerk. Opnieuw met Candida Thompson en Harriët Krijgh, maar nu was het ensemble uitgebreid met enkele van hun muzikale vrienden op viool en cello. Naast een werk van Brahms stond ook “Verklärte Nacht” van Schönberg op het programma.

Verrassend was de op het laatste moment ingelaste voordracht van acteur Gijs Scholten Van Asschat over dit werk. Zijn bijdrage werd door het publiek enthousiast ontvangen.

Bezoekers beloonden de musici en Scholten van Asschat na afloop met een groot applaus voor dit fantastische concert.

Ook de weergoden werkten die avond mee zodat de drankjes en hapjes in de pauze in de open lucht konden worden genuttigd.

Het derde concert was op zondagavond, eveneens in de Maartenskerk.

Een goed gevulde kerk (ondanks het slechte weer was vrijwel iedereen present!) kon genieten van Brahms en César Franck. Een avond met gepassioneerde musici en muziek die heel goed tot zijn recht kwam in de Maartenskerk met zijn geweldige accoustiek.

Drie concerten die in muzikaal opzicht zeer geslaagd mogen worden genoemd, gelet op de enthousiaste reacties van de bezoekers.

De bijdragen die met name Candida Thompson en Harriët Krijgh in de voorbereiding van dit Muziekfestival hebben geleverd moeten we zeker vermelden. Zonder hun enthousiasme en inzet was dit alles niet mogelijk geweest.

Maar ook de sponsors die ons met een financiële bijdrage hebben gesteund zijn we dankbaar.

Door dit alles kunnen we het Festival afsluiten met een positief financieel resultaat. En u weet, het is allemaal bestemd voor het onderhoud van “onze” meer dan 1000 jaar oude Maartenskerk.