SCRATCH Doorn – zaterdag 5 oktober

De stichting organiseert komend najaar voor de eerste maal een Scratch. De term “scratch” is afkomstig van de Engelse uitdrukking “to start from scratch” , in goed Nederlands: ‘met niets beginnen’. Zo begint ook de Scratch Doorn: het koor zal in één dag alle muziekstukken instuderen en in de avond vindt dan de feestelijke uitvoering voor publiek plaats.

Heeft u zangervaring en kunt u bladmuziek lezen? Dan bent u van harte welkom!

Muzikaal leider en dirigent Bas Ramselaar heeft voor Scratch Doorn een mooi en uitdagend programma samengesteld. Centraal staan een aantal Hymns & Psalms van John Rutter, waaronder de bekend hymns ‘A clare benediction’ en ‘The Lord bless you and keep you’. Koorzang wordt afgewisseld met solozang en enkele instrumentele werken, met o.m. orgel, fluit en hobo.

Wat gaat u doen op zaterdag 5 oktober?
  • Van 10.00 – 13.00 uur repetitie, gedeeltelijk samen en gedeeltelijk apart per stemsoort onder leiding van enkele repetitoren.
  • Vanaf 13.00 gelegenheid om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Onderzocht wordt de mogelijkheid van een eenvoudig arrangement in een tegenover de kerk gelegen restaurant.
  • Vanaf 13.45 uur vervolg van de repetities.
  • Om 16.00 uur is er generale repetitie tot ca. 17.30 uur.

De gehele dag is gratis koffie/thee verkrijgbaar.
Er zijn geen kledingvoorschriften. Nette vrijetijdskleding wordt aanbevolen.
Op internet zijn vele oefenfiles te vinden. Tezijnertijd zullen wij deelnemers laten weten waar zij deze files kunnen vinden.

Aanmelden en deelnemersbijdrage

U bent deelnemer als u het aanmeldformulier hebt verzonden en uw deelnemersbijdrage hebt voldaan via een IDEAL-betaling.

De deelnemersbijdrage bedraagt

  • Regulier tarief € 40
  • Vrienden van de stichting € 35.
  • Scholieren / studenten € 20.

Behalve een hele dag muziekonderricht wordt ook de bladmuziek door de organisatie verzorgd. Een klein bedrag is gereserveerd voor een bijdrage aan het goede doel van de stichting: het onderhouden en continueren van de Maartenskerk voor toekomende generaties.

Ga direct naar het AANMELDFORMULIER

 

Dinerarrangement

Tussen 17:30 en 19:00 kunt u gebruik maken van een dinerarrangement bij restaurant SPOTT a €25. Meer informatie en aanmelden.

Vragen

De coördinatie ligt in handen van Lydia Steensma en Ruth van Veldhuizen. Heeft u voorafgaand aan uw deelname nog een vraag, stel deze gerust aan de stichting per email info@vriendenvandemaartenskerk.nl

 

Het concert

U kunt in de avond het muzikale resultaat van de SCRATCH beluisteren in het concert! Deze start om 19.30 uur en duurt ongeveer 75 minuten (zonder pauze). Vrienden, familie of andere belangstellenden kunnen tot 1 oktober in de voorverkoop kaartjes kopen:

  • Regulier € 10
  • Vrienden van de Maartenskerk € 7,50.

Na 1 oktober is alleen kaartverkoop aan de deur mogelijk voor €15 (regulier) en €12,50 (vrienden).

Ga direct naar de VOORVERKOOP

Concertbezoekers kunnen ook gebruik maken van het dinerarrangement tussen 17:30-19:00 bij SPOTT. U kunt dit vooraf aangeven bij de organisatie via een apart formulier

Bas Ramselaar – dirigent

Als dirigent is Bas Ramselaar al meer dan 25 jaar actief. Tegenwoordig is hij dirigent van het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest, van Vocaal Ensemble ‘Pur Sang’ uit Den Bosch  en hij is dirigent van COV Euphonia uit Rhenen (sinds 2018).

Bekijk het CV van Bas Ramselaar

Arjan Veen – organist

Arjan is per 1 januari 2017 benoemd tot organist van de Maartenskerk te Doorn. Daarnaast speelt hij Vespers in de Domkerk te Utrecht en is hij regelmatig te beluisteren als concerterend organist. Ook is hij als dirigent verbonden aan een (klassiek) gemengd koor en vormt hij als pianist en organist samen met sopraan Rineke de Wit het duo ‘Promenade Musicale’. www.arjanveen.nl 

Paulien van der Werff – sopraan

Paulien van der Werff studeerde Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak. Aan het Amsterdams Conservatorium specialiseerde zij zich vervolgens in Barokzang. Sinds kort werkt zij samen met de gitarist Gert de Vries. Paulien maakt ook deel uit van het Augellin ensemble. Bekijk het CV van Paulien van der Werff