Zaterdag 6 april organiseerde de stichting met succes haar tweede evenement: een benefietconcert door het muziekensemble MUSICA LIRICA. Zo’n 100 bezoekers luisterde naar het passievolle Lenteconcert en de reacties waren lovend! Ook de borrel na afloop was heel erg geslaagd, vele bezoekers bleven na het concert nog even napraten met elkaar. Kortom, de stichting kijkt terug op een succesvolle avond en dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!

De vrijwillige financiële bijdrage die aan het einde van het benefietconcert is opgehaald en de opbrengst van de verkoop van de unieke Torenkaars, komt deels ten goede aan onkosten voor de avond en grotendeels aan het onderhoud van de Maartenskerk.

MUSICA LIRICA

Het ensemble bestaat uit een aantal professionele musici, afkomstig uit gerenommeerde orkesten, die enkele keren per jaar bijeenkomen om de mooiste muziek te spelen op de mooiste plekken. Speciaal voor dit benefietconcert waren 9 muzikanten bijeengekomen om een passievol muziekprogramma te vertonen:
– Henry Purcell, Chaconne in G mineur
– Antonio Vivaldi, Sinfonia Al Santa Sepolcro
– Giovanni Battista Ferrandini, Cantate ‘Il Pianto di Maria’
– J.S.Bach, Concert voor hobo, viool en strijkers BMW 1060 Allegro – Adagio – Allegro

Kijk voor meer informatie op www.musicalirica.nl

SAVE the DATE: In de zomer organiseert de stichting een reeks orgelconcerten. Van 13 juli tot en met 17 augustus, elke zaterdagmiddag in de Maartenskerk. Zet u deze vast in uw agenda?