Wat hebben we genoten van de concerten met musici van wereldfaam, celliste Harriet Krijgh, pianiste Lauma Skride en violiste Baiba Skride, op vrijdag 15 oktober jl. in een volle Maartenskerk.
‘s Middags een open concert met meer dan 170 enthousiaste bezoekers en ‘s avonds een besloten concert voor sponsoren en hun gasten.

Het concert begon met een lichtvoetig werk van Mozart en werd gevolgd door (als hoofdmoot van het concert) het Pianotrio in A Klein opus 50 van Tsjaikovski. Een meesterwerk, waarin cello, piano en viool afwisselend de hoofdrol vervulden.

De vonken spatten er vanaf en het publiek beloonde de musici na afloop van dit monumentale werk met een daverend applaus.

De Stichting Vrienden van de Maartenskerk organiseerde dit concert als opmaat naar een veel groter muzikaal top evenement met Harriet Krijgh in de vorm van een Festival in het voorjaar van 2022. De opkomst bij dit concert sterkt ons in de overtuiging dat er grote belangstelling is voor topniveau musici in een kleinschalige en historische omgeving.